Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Zaujímavosti arrow Raňajky na boj s obezitou
Raňajky na boj s obezitou Tlačiť E-mail

Potrebujete schudnúť? Správne raňajky sú dôležité! Ak ich budete vynechávať, vaše telo bude dlhé hodiny (od večere až po prvé jedlo dňa) bez prísunu energie a z ochranných dôvodov prejde na šetriaci režim, čím sa spomalí celý metabolizmus („tento mi nechce dať, tak musím šetriť“).

Dôležité je však aj zloženie raňajok: musia obsahovať (podľa možností nízkotučnú) bielkovinu aj vlákninu. Je to dôležité pre váš pocit sýtosti aj aktiváciu metabolizmu. Jednou z najčastejších príčin nárasu hmotnosti je totiž pojedanie medzi jedlami. A správnym zložením hlavných jedál sa tomu deštrukčnému zlozvyku môžete vyhnúť.

Len pre pripomenutie:

  • dobrý zdroj bielkoviny na raňajky sú napr.: tofu, strukovinová nátierka, nízkotučný syr, ale aj orechy, olejnaté semená (nie sú síce nízkotučné, ale ich tuky sú veľmi zdravé ) a obilniny
     
  • dobrý zdroj vlákniny na raňajky sú napr.: obilniny (celozrnný chlieb, ovsená kaša, špaldové vločky a pod.), zelenina, ovocie a tiež strukovinová nátierka, orechy a olejnaté semená

Na záver: nezabúdajte, že chudnutie nie je o hladovaní, ale naopak o správnom zložení jedál, ktoré vám poskytnú pocit nasýtenia. Hlad je najväčší nepriateľ chudnutia!


Prečítajte si o raňajkách ešte viac.
 

 

 
E-LINE space