Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Zaujímavosti arrow Vstaňte a zhoďte niekoľko centimetrov v páse
Vstaňte a zhoďte niekoľko centimetrov v páse Tlačiť E-mail

Je to rýchle, jednoduché a zadarmo. Na schudnutie takmer 4 cm (1,5 palca) v páse stačí len častejšie vstať zo stoličky.

Štúdia na skupine ľudí v strednom veku preukázala, že tí čo obmedzili počet hodín sedenia a vstali zo svojich stoličiek o niečo častejšie, boli v páse štíhlejší o viac ako 2,54 cm (1 palec) ako tí, čo vysedávajú na stoličke dlhšie.

Vstaňte a schudnite    
Obvod pása je určitým indikátorom vášho zdravia. Čím je váš obvod pása väčší, tým sa zvyšuje pravdepodobnosť častejšieho vzniku rôznych zdravotných problémov, ako sú zápaly, vysoký krvný tlak, inzulínová rezistencia, vysoká hladina cukru v krvi a ukladanie tukových zásob na životne dôležitých vnútorných orgánoch. Všetky uvedené faktory zvyšujú riziko vzniku diabetes mellitus (cukrovky) a srdcových ochorení. Častejšie, hoci aj krátke prestávky v sedení prispievajú k spaľovaniu tuku v páse. Testovaná skupina ľudí v predmetnej štúdii musela počas prestávok v sedení stáť iba 1 minútu. (Existuje ešte 12 ďalších spôsobov, ako znížiť váhu o niekoľko konfekčných veľkostí).

Podniknite ďalšie kroky
Vaše prestávky nemusia byť vôbec dlhé, avšak mali by byť častejšie, aby ste dosiahli požadovaných výsledkov. Používajte pripomienkovač, ktorý vás bude upozorňovať na potrebu prestávok, kedykoľvek budete sedieť. Môžu to byť hodinky, ktoré pípajú, časovač, ktorý tiká, alebo pripomienkovač na vašom počítači. Znie to zložito? Tak potom zvážte nasledovné: štúdie v tejto oblasti upozorňujú na populáciu ľudí, ktorí zvyknú veľa sedieť. Títo ľudia žijú kratšie a majú vyššie riziko vzniku srdcových ochorení, a to aj napriek pravidelnému pohybu. Stačí len pamätať, aby ste nevysedávali na stoličke počas celého dňa. Osvojte si aj ďalšie metódy na schudnutie v páse:
 

  • popíjajte zelený čaj, zistíte ako dobre napomáha k plochejšiemu brušku,
  • jedzte obilniny, napomôžu k získaniu menšieho obvodu pása,
  • osvojte si aktívny spôsob života. Snažte sa obľúbiť si pravidelné cvičenie.


 

 

 
E-LINE space