Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Zaujímavosti arrow Nie je ryba ako ryba
Nie je ryba ako ryba Tlačiť E-mail

Americký úrad na kontrolu potravín a liečiv (FDA) a iné oficiálne inštitúcie rozdelili ryby na základe priemernej koncentrácie toxínov do dvoch skupín:

1.      veľké riziko kontaminácie (radšej nekonzumujte vôbec): žralok, mečiar, makrela kráľovská, štíhlice, šťuka, boleň, zubáč, plachetník.

2.      menšie riziko kontaminácie (konzumujte maximálne 2 porcie týždenne): losos, tuniak v konzerve, sleď, treska, sardinka, hering, ančovičky, sumec, pstruh.

 

MUDr. Igor Bukovský, 13.1.2011

 

 
E-LINE space