Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Objavili sme arrow Špaldové javorové keksy
Špaldové javorové keksy Tlačiť E-mail

ImageV posledných rokoch sa na pultoch objavilo množstvo všelijakých keksov, ktoré sa usilujú tváriť ako zdravé, či zdravšie náhrady tých naozaj ...
 

 

 

 

 

...brutálne aromatizovaných, zafarbených, presladených dobošiek, keksov, napolitánok a podobných „vecí“ plných, navyše, tej najhoršej formy tuku – trans mastných kyselín.
Niektoré tie pokusy o zdravé keksy a sušienky sú celkom vydarené a ja som nedávno objavil ďalší – Moje sušienky javorové, ktoré sú z celozrnnej špaldovej múky a sú sladené výhradne javorovým sirupom. Tento český výrobok z malej rodinnej pekárne (citát z obalu) je na 100 % celozrnný a v bio kvalite. Sladké to je aj pre mňa tak akurát, takže ani s tým sirupom, našťastie, veľmi nešetria. Jediná výhrada je ten tuk: síce nestužený, ale predsa len palmový olej predsa obsahuje najmä nasýtené mastné kyseliny. (Na túto tému vám niekedy nabudúce predstavím talianske sušienky, ktoré sú vyrobené s panenským olivovým olejom a sú tiež vynikajúce.)
Dnes je vonku pod mrakom a ja zase snívam o tom, že raz, keď bude vonku takto sychravo a chladno, ja ostanem doma pod dekou, budem si čítať dobrú knihu, piť čaj a jesť sušienky – Moje javorové zo špaldy

Zloženie: celozrnná špaldová múka, javorový sirup, slnečnicové semienka, nestužený palmový tuk, kypriaci prášok (regulátor kyslosti vínny kameň inak hydrogénvínan draselný, kypriaca látka jedlá sóda inak hydrogénuhličitan sodný a kukuričný škrob). Môže obsahovať stopy sóji, sezamu a orieškov. Priemerne na 100 gramov: 1776/kJ/426 kcal, bielkoviny 10 g, sacharidy 51 g a tuky 22 g.

Tu nájdete naše ďalšie objavy.


Igor Bukovský
(16.8.2010)

© Ambulancia klinickej výživy

www.akv.sk

02/212 999 27

 


 

 
E-LINE space