| 
					Ako obmedziť príjem skrytého a nevhodného tuku									 | 
								
					
						 
				 | 
							
				
					 
			 | 
						 
			 
			
		
				
			| 
				  
(tento článok je z knihy I. Bukovského "Teraz to zíde - pravdy a klamstvá o chudnutí") 
 
 
    - Nenatierajte si na chlieb a pečivo maslo, plnotučný margarín alebo tavený syr – alebo aspoň nie tak nahrubo, že vám chlieb vždy spadne natretou stranou na zem 
  
    - Nekozumujte vyprážané, fritované a v tuku pečené potraviny.
 
    - Nekonzumujte alebo vo svojom jedálnom lístku výrazne obmedzte údeniny, mäsové konzervy, tučné mliečne výrobky, polotovary a mrazené jedlá, ktoré obsahujú veľké množstvo syra, smotany, plnotučného sušeného mlieka, vajíčka a sušené vajíčka.
 
    - Nejedzte medzi jedlami sladkosti s obsahom tuku: napolitánky, dobošky, „čokoládové“ a krémové tyčinky, nekvalitné mliečne čokolády, keksy z bielej múky, koláče z lístkového a lineckého cesta a pod.
 
    - Prestaňte piecť koláče a zákusky plnené tukom a nadstavovaným krémom – vymeňte svoje staré recepty za modernejšie a zdravšie.
 
    - Zmeňte niektoré stereotypy pri varení: používajte menej tuku do receptov, pri varení ryže a cestovín nepoužívajte žiadny tuk, namiesto mastenia plechu použite kvalitný papier na pečenie, namiesto eidamu a podobných tvrdých syrov použite parmezán (na jeho výraznejšiu chuť stačí použiť menšie množstvo) a pod.
 
    - Nekupujte a nepoužívajte pochutiny typu: majonéza, tatárska omáčka, omáčky a dressingy na vaječnom alebo smotanovom základe.
 
    - Odúčajte sa túžbe po vyprážanom, fritovanom, premastenom a presolenom jedle – život má oveľa viac chutí a je najvyšší čas, aby ste ich začali objavovať 
  
 
  
  
Knihu si môžete kúpiť priamo tu. 
 
Máte naozaj spomalený metabolizmus? 
Ak si myslíte, že máte spomalený metabolizmus, vieme Vám to v spolupráci s laboratóriom SportMed v Bratislave profesionálne a bezbolestne zmerať, vyhodnotiť a nájsť pre Vás optimálne riešenie. Obráťte sa na nás. 
  
  			 | 
		 
				 
		 
																					   
																																								 
																																																											 
																		 |