Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Objavili sme arrow Slatinský celozrnný chlieb
Slatinský celozrnný chlieb Tlačiť E-mail

ImageCítim sa trápne: tento chlieb, ktorý je už na slovenskom trhu rok a pol a všetci ho poznajú (moja sestrička ho poznala: Jasné, kupujem ho v Bille! Aj moja kolegyňa, doktorka Frolkovičová ho poznala: Kupujem ho v Tescu, ale dostať ho aj v Terne.), len ja som ho objavil až nedávno v Košiciach na prednáškovom turné o prírodnej liečbe.. Do kelu!
 

Najlepší a jediný slovenský skutočne celozrnný chlieb. Žiadna miešanina bielej múky s otrubami! Žiadne farbenie sladovým karamelom, či praženou čakankou! Reálne zomleté c-e-l-é zrná obilnín a upečený chlieb. Hovoril som, samozrejme, aj s pánom majiteľom, ktorý mi povedal, ako to celé vzniklo. „Viete ja som Vás nemal rád, pán doktor, ale potom mi moja lekárka povedala: Máte zvýšený cholesterol, zápal sliznice žalúdka, zvýšenú hladinu cukru aj krvný tlak, tak prečo Vy ako pekár nepečiete celozrnný chlieb? Uvidíte, ako Vám to pomôže! A tak som vymyslel pre seba recept na pečenie skutočného celozrnného chleba, ktorý si potom začali pýtať aj kamaráti a známi... Dnes pečieme tých chlebov tisíc päťsto denne! A celozrnné múky nám špeciálne melie jeden malý mlyn, lebo chcem mať istotu, že máme skutočnú celozrnnú múku.“

Tak ho skúste a ostanete pri ňom ako ja. A moja sestrička a moja kolegyňa

Zloženie: pšeničná múka celozrnná (60 %), ražná múka celozrnná (20 %), voda, ovsená múka celozrnná (5 %), jačmenná múka celozrnná (5 %), pohánková múka celozrnná (5 %), amarantová múka celozrnná (5 %), ľanové semienka, droždie, ocot, jedlá soľ, rasca, E 202 (sorban draselný)

 

 

 

Igor Bukovský, 24. apríla 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ambulancia klinickej výživy

www.akv.sk

02/212 999 27

 

 
E-LINE space