Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home arrow Zaujímavosti arrow Skoro všetko o chrípke...
Skoro všetko o chrípke... Tlačiť E-mail

Z každej strany sa na nás valia hrozivé informácie o tom, aká chrípková epidémia nás čaká. K tomu navyše, z dôvodov všemohúcej „politickej korektnosti“, vraj nemôžeme „prasaciu chrípku“ označovať ako „prasacia“.
(Poznámka pre náročných čitateľov: Keďže predpokladám, že by to prasatám nejako extra nevadilo, dospel som k záveru, že politickú „korektnosť“ si vyžadujú chovatelia prasiat a výrobcovia prasacích výrobkov – prasacia chrípka by zrejme svojím pôvodným označením mohla spôsobiť straty ich biznisu. V mojom závere ma utvdrzuje aj fakt, že voči označeniu „vtáčia“ chrípka sa doteraz nikto neohradil, keďže chovatelia vtákov sú bezvýznamná okrajová menšina – aj keď praženica zo pštrosích vajec začína byť vraj veľmi populárna Mimochodom: čakám ešte na to, kedy Svetová zdravotnícka organizácia prejaví svoju ľútosť nad zneužitím Španielska na označenie chrípky z rokov 1918 – 1920 ako „španielska“ chrípka a prijme nový, korektnejší názov, pretože „španielska“ chrípka v Španielsku ani nevznikla ani tam nezabila najviac ľudí )

Tak teda ešte raz: na jednej strane sme strašení, na strane druhej nás nikto nepripravuje na to, ako sa chrániť a ako sa liečiť. V médiach sa akurát prevalila správa, že „vláda“ ide nakúpiť 700 tisíc vakcín a že „vláda“ rozhodne o tom, ktorí ľudia budú zaočkovaní. V našich podmienkach to nápadne pripomína „tuzexovú politiku“: máme rifle, ale nemáme ich pre všetkých, máme holandské kakao, ale nie je pre všetkých, máme šijacie stroje, ale k ľudu sa dostanú, až keď už všetky tety z ústredného výboru strany budú mať domu aspoň jeden. Kým v Českej republike vláda zverejnila presné okruhy osôb, ktorým plánuje očkovanie zabezpečiť, u nás sa to všetko deje v zákulisí. A kto má dobrú známu v Tuzexe, môže si kúpiť nielen rifle, ale ujde sa mu mimo poradia možno aj vakcína proti prasacej chrípke

Nám ostatným vláda odkázala, že na vakcínu nemáme nárok a nedostaneme ju, ani keby sme si za ňu (v našom bezmálička rajskom bezplatnom systéme zdravotnej starostlivosti) zaplatili. Uf! (Znovu sa tým potvrdzuje stará poučka, že „Vláda, ktorá môže veľa dať, môže aj veľa zobrať.)

Chceme vám aspoň trochu pomôcť s tým, ako sa v tejto situácií zorientovať a preto vám na svojej stránke bude AKV postupne prinášať rôzne zaujímavé a nezávislé informácie o prasacej aj neprasacej chrípke.

Tak ostaňte zdraví

Igor Bukovský
November 2009


Prasacia chrípka – 10 vecí, ktoré by ste mali o nej vedieť

Chrípka
(kapitola z knihy dr. Bukovského: Nová miniencyklopédia prírodnej liečby)

Keď ste chorí, buďte etickí

Stanovisko AKV k očkovaniu proti chrípke

Dr. Blaylock: Prasacia chrípka nie je o nič nebezpečnejšia ako obyčajná chrípka

Očkovanie a riziko prasacej chrípky

Chrípka a Vaše domáce zvieratká

Vitamín E (tokoferoly)

Podporná liečba chrípky podľa AKV

 


 

 

 
E-LINE space