Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Brokolica a cesnakom a citrónom Tlačiť E-mail

Rozpis na 4 porcie

  •     4 šálky mrazenej brokolice
  •     3 strúčiky cesnaku posekaného najemno
  •     šťava z jedného citróna
  •     1 polievková lyžica olivového oleja
  •     1 polievková lyžica čerstvej bazalky posekanej najemno

Postup
V dostatočne veľkom hrnci privedieme vodu do varu. Posolíme ju a vložíme do nej brokolicu.
Varíme 6 minút a brokolicu vyberieme. (Dĺžka varu závisí od veľkosti brokolicových ružičiek).
V malej miske zmiešame cesnak, olivový olej, bazalku a po kvapkách primiešame citrónovú šťavu. Premiešame metličkou na šľahanie.
Brokolicu zmiešame s dressingom, posypeme parmezánom a podávame.

Potrebné nástroje/náradie

  •     hrniec
  •     nôž a doska na krájanie
  •     miska a metlička na miešanie


Čas prípravy: 15 minút

Poznámka kuchára
Tento výborný vlažný šalát môžete pripraviť aj z karfiolu alebo špargle.

Poznámka lekára
Vedeli ste, že niektoré látky (napríklad železo, vápnik a karotenoidy) sa vstrebávajú do nášho tela zo zeleniny lepšie, keď je aspoň čiastočne uvarená? Napríklad z varenej brokolice dokáže vaše telo získať až 5 - krát viac železa ako z brokolice surovej. Pravda však je, že každá zelenina má svoje prednosti aj v surovom stave.
 

 

 
E-LINE space