Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Dip z bielej fazule a bazalky Tlačiť E-mail

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)

Rozpis

  •     1 konzerva prepláchnutej bielej fazule
  •     1/3 šálky očistenej a umytej bazalky
  •     3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  •     2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  •     1 veľký strúčik cesnaku
  •     morská soľ 
  •     čierne korenie

Postup
Do nádoby na mixovanie vložíme fazuľu, bazalku, cesnak, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a zmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby dochutíme korením.
Podávame ako prílohu na namáčanie ku krájanej zelenine, špaldovým krackerom alebo celozrnným tyčinkám.

Potrebné nástroje/náradie

  •     mixér a hlbšia miska na mixovanie


Čas prípravy: 5 minút, odležanie 2 hodiny

Poznámka kuchára
Možné variácie: namiesto bazalky použite petržlen, pridajte opečenú cibuľu, pažítku a získate svoju vlastnú nátierku. Dôležité je, aby bola zmes vymixovaná nahladko. Chuť tohoto jedla bude výraznejšia, ak postojí 1 hodinu pri izbovej teplote.


Poznámka lekára
Rýchla nátierka so zaujímavou chuťou, plná vitamínov, zdravých tukov a vlákniny. Strukoviny sa medzi sebou líšia skôr farbou a textúrou než zložením, takže pokojne namiesto bielej fazule použite strukovinu, ktorú máte poruke.
 

 

 
E-LINE space