Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Home
"Návod na prežitie pre muža" - recenzia: D.Nagy Tlačiť E-mail

 

Čítajte s VIVOU knihu za knihou!

Keď som tento rok začiatkom leta stretol v kníhkupectve Panta rhei známeho odborníka na výživu  Dr. Igora Bukovského, povedal mi, že pripravuje novú knihu pre mužov, ku ktorej ho vraj inšpirovala jedna rada z časopisu pre ženy – Nikdy si neberte muža, ktorému je jedno čo zje. Kniha Dr. Bukovského vyšla minulý týždeň a má názov Návod na prežitie pre muža.  Autor vychádza zo štúdií, podľa ktorých na Slovensku každý rok zomrie o 3000 mužov viac ako žien, z toho polovica na choroby srdca a ciev a tretina na rakovinu. Jedným slovom, s nami mužmi to vyzerá zle. Stále totiž máme pocit, náš život bude plynúť hladko a bez chybičky aj bez nášho pričinenia. Igor Bukovský podrobne rozoberá jednotlivé dekády v živote muža, s nimi súvisiace riziká a spôsoby ako si udržať svoje zdravie - čoho sa vystríhať, čo jesť, čo nejesť, ako sa venovať svojej fyzickej a mentálnej výkonosti – jedným slovom, ako si užiť svoj život - a prežiť.

Kniha je zložená z dvoch častí – vaše telo, v ktorej sa venuje očiam, svalom, obličkám, mozgu, srdcu a cievam, tráviacemu systému, pohlavným orgánom a najmä veľmi nebezpečným voľným radikálom, ktoré v tele spôsobujú oxidačný proces.

V druhej časti sa Igor Bukovský venuje etapám mužského dňa v kapitolách – raňajky, pitný režim, kofeín, fyzická aktivita, výživové doplnky, sexuálny život a spánok.

Jedna zo základných rád doktora Bukovského znie: Zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, orechy a semená sú najlepšou prorodzenou ochranou proti vážnym chorobám ako infarkt, rakovina a cukrovka. Ak sa chcete o nebezpečenstvách, ktoré na mužov číhajú a spôsobom, ako sa im dá zdravým životným štýlom predísť dočítať viac, je tu kniha Igora Bukovského – Návod na prežitie pre muža.

 

Dado Nagy

(vysielané 27. novembra 2006, rádio VIVA)

 
E-LINE space