Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Polievka z červenej fazule Tlačiť E-mail

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)

Rozpis na 4 porcie

  •   1 konzerva červenej fazule
  •   1 šálka zelerových stoniek pokrájaných na kolieska široké 5 mm
  •   2 strúčiky cesnaku posekané nahrubo
  •   1 veľká cibuľa
  •   3 polievkové lyžice oleja
  •   4 šálky vody
  •   4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
  •   zelerové listy, petržlenová vňať, pažítka

Postup
Olej zohrejeme v hrnci.
Na oleji opekáme nakrájanú cibuľu, zelerové stonky a cesnak asi 2 minúty.
Pridáme fazuľu i s nálevom a vodu s polievkovým základom. Privedieme do varu a chvíľu necháme povrieť.
Podávame ozdobené jemne nasekanými zelerovými listami, pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Potrebné nástroje/náradie

  •   hrniec
  •   nôž a doska na krájanie


Čas prípravy: 20 minút

Poznámka kuchára
V polievke môžete uvariť aj celozrné cestoviny, dochutiť ju môžete majoránom alebo pestom.

Poznámka lekára
Fazuľa znižuje cholesterol, cesnak a cibuľa „omladzujú“ cievy a stonkový zeler upravuje krvný tlak. Takže túto rýchlu polievku by mohli podávať aj na každom kardiologickom oddelení, ale keď si ju budete robiť často doma, možno sa nebudete musieť nikdy prezliekať do nemocničného pyžama.
 

 

 
E-LINE space