Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Tofu praženica Tlačiť E-mail

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)

Rozpis na 2 porcie

  •  1 balíček tofu (asi 150 g)
  •  1 veľká cibuľa pokrájaná na kolieska
  •  trochu mletej červenej papriky
  •  kurkuma (alebo šafran)
  •  morská soľ
  •  sójový (alebo slnečnicový) olej

Postup
V hlbokom tanieri vidličkou rozpučíme 1 balíček tofu.
Na oleji opečieme cibuľu, trochu mletej červenej papriky, kurkumy (alebo šafranu) na zafarbenie.
Pridáme tofu a dobre zamiešame.
Prisolíme morskou soľou.
Pražíme ešte 5 minút.

Potrebné nástroje/náradie

  •   panvica
  •   hlboký tanier a vidlička


Čas prípravy: 10 minút

Poznámka lekára
Žiadny cholesterol, takmer žiadne nasýtené mastné kyseliny, ktoré „lepia“ krv, zvyšujú cholesterol v krvi a zväčšujú konfekčné veľkosti vášho oblečenia. Žiadne vaječné alergény, žiadne antibiotiká, žiadny infarkt. Na druhej strane táto praženica (uvedomili ste si, že praženica je od slova „pražiť“ a nie od slova „vajíčko“? ) obsahuje kvalitné bielkoviny, ktoré znižujú cholesterol, chránia vás pred rakovinou. Určite nevynechajte kurkumu! Jednak bude praženica žltá ako z reálnych vajec a druhak vyzbrojíte svoje telo jednou z najsilnejších zbraní proti rakovine na niekoľko hodín. Žlté farbivo kurkumín totiž patrí k látkam s najsilnejším antioxidačným účinkom.
 

 

 
E-LINE space