Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Celozrnné vafle Tlačiť E-mail

 

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete v našej kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)

Rozpis na 20 kusov

  •   2 šálky celozrnnej špaldovej múky
  •   1 šálka sójového mlieka
  •   ¼ šálky hnedého cukru
  •   ½ polievkovej lyžice mletej škorice
  •   1 polievková lyžica prášku do pečiva
  •   2 vaječné bielka
  •   1 polievková lyžica rumu
  •   5 polievkových lyžíc oleja

Postup
Rozohrejeme vaflovací stroj.
V hlbokej mise zmiešame  sypké suroviny – múku, cukor, škoricu a prášok do pečiva. 
V menšej mise zmiešame tekutiny – mlieko, olej, bielka a rum. Prelejeme k sypkým surovinám, ponorným mixérom zmiešame na hladké cesto.
Z cesta odoberáme naberačkou a vo vaflovacom stroji pečieme asi 4 minúty (podľa výkonu stroja).
Plochu na pečenie netreba mastiť, v ceste je dostatok oleja.
Podávame s čerstvým ovocím, jogurtom, javorovým sirupom.

Potrebné nástroje/náradie

  •   vaflovač – stroj na prípravu vaflí
  •   ponorný mixér a veľká a malá misa


Čas prípravy: 5 minút cesto + 4 minúty každé 2 kusy

Poznámka lekára
Toto je ďalší výborný spôsob, ako si užiť celozrnné raňajky. Škorica podporuje účinok inzulínu a zlepší využitie komplexných sacharidov špaldovej múky. Vaječné žĺtka sme nepoužili, aby sme sa vyhli obrovskej dávke cholesterolu a znížili energetický obsah jedla. S bielkom môžu mať problém alergici: bielkoviny vaječného bielka patria k najsilnejším alergénom.

 

 

 
E-LINE space