| 
					Návod na varenie ryže, pšenice, ovsených vločiek a iných obilnín									 | 
								
					
						 
				 | 
							
				
					 
			 | 
						 
			 
			
		
				
			| 
				            Obilnina          (1   šálka)  |      Popis obilniny  |      Množstvo tekutiny (šálky)  |      Čas varenia  |      Navarené množstvo (šálky)  |             Pšenica  |      V našich   podmienkach najznámejšia a najpoužívanejšia obilnina. Má mierne nasladlú chuť,   veľa nerozpustnej vlákniny, vitamíny B, minerály,  bielkoviny   a antioxidanty.  |      3  |      2 hod  |      3  |             Ryža   natural  |      Po uvarení mäkkšia ako   pšenic ale tvrdšia ako pšeno. Má mierne orechovú príchuť a vôňu. Viacúčelová   ryža s vysokým obsahom vlákniny znižujúcej cholesterol, vitamínov B a látok   podporujúcich imunitu.  |      2 1  |      40 min  |      3  |             Pohánka  |      Pohánka má silnú vôňu i chuť, na ktorú si možno budete musieť zvyknúť,   ale potom ju budete milovať.  |      2  |      10 – 12 min  |      2  |             Pšeno  |      Vhodná alternatíva ryže. Ľahké opraženie mu dá príjemnú arómu a orechovú   príchuť. Dá sa jesť aj na sladko aj na slano. Neobsahuje   lepok.  |      2  |      25 min  |      3       |       
			 | 
		 
				 
		 
																					   
																																								 
																																																											 
																		 |