Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Oleje Tlačiť E-mail

 

AKV Vám odporúča tieto oleje. Ich použitie, samozrejme, zodpovedá individuálnej situácii. 

Olivové oleje Borges

Borges je jedným zo svetových lídrov vo výrobe produktov Stredomorskej diéty. Už viac ako 100 rokov reprezentuje jej hodnoty, zdravotné benefity, vynikajúcu chuť a kvalitu. Borges prostredníctvom celého svojho sortimentu olivových olejov, olív, vínnych octov a suchých plodov dokonale napĺňa podstatu Stredomorskej diéty a prináša do domácností zdravé, prírodné a vyvážené stravovanie vo forme produktov najvyššej kvality.

Viac informácií o Borges nájdete na www.borges.sk.
 

Extra panenský olivový olej

Extra panenský olivový olej Borges sa získava z prvej extrakcie oleja z optimálneho výberu rôznych druhov olív. Má svoj jedinečný buket, rovnaký počas celého roka. Mononenasýtené esenciálne mastné kyseliny z olivového oleja (kyselina olejová) zvyšujú hladinu dobrého a znižujú hladinu zlého cholesterolu v krvi. Antioxidačné účinky extra panenského olivového oleja oceníte pri všetkých chronických ochoreniach.
Okrem zdravotných účinkov má olej Borges výnimočne jemnú, neporovnateľnú chuť. Odporúčame ho najmä do šalátov, je však vhodný aj na marinovanie, či dochutenie polievky. My si v AKV zvykneme zmiešať tento olej s parmezánom a namáčať do neho grahamový rožok. Ak si pridáte voňavé paradajky, vychutnáte si pravé stredomorské raňajky.

 

Extra panenský olivový olej Jemný a Ovocný

Extra panenský olivový olej JEMNÝ A OVOCNÝ je charakteristický ovocnou vôňou a jemnou chuťou, mierne horkou a pikantnou, s ľahkou príchuťou mandlí. Ideálny na delikatesy ako Carpaccio, chuťovky či jednoducho len s čerstvým chlebom.

Olivový olej

Olivový olej je vynikajúcou zmesou rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja vysokej kvality. Vďaka jeho jemnejšej olivovej vôni a chuti je odporúčaný na smaženie, dusenie či iné tepelné úpravy všetkých druhov jedál.

 
 

Olivový olej Extra Mild

Olivový olej Extra Mild je tiež zmesou rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jeho farba je svetlejšia a chuť menej intenzívna v porovnaní s Olivovým olejom. Je vhodný na tepelné úpravy, no skvelý aj na pečenie múčnikov, ostanú dlhšie kypré a čerstvé.

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml

Extra panenský olivový olej Benoit s ľahkou ovocnou chuťou, s krásnou zlatožltou farbou a  jemným dotykom vône kvetín prináša chuťovým pohárikom fantastický zážitok z pravej olivovej chuti. Je lisovaný za studena výlučne mechanickým spôsobom. Obsahuje veľa stabilnej mononenasýtenej mastnej kyseliny olejovej, ktorá znižuje celkový aj zlý LDL cholesterol.
Po celý rok sa žiadna kuchyňa nezaobíde bez kvalitného a chutného olivového oleja. Je vhodný na prípravu jedál studenej aj teplej kuchyne.
Extra panenský olivový olej Benoit je dostupný v balení po 500 ml, 750 ml a 5 l a môžete si ho objednať na www.carthagegarden.com



 

 

 
E-LINE space