Tel.: +421 2 212 999 27

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamom. Pre zobrazenie musíte mať aktivovaný JavaScript.

 

AKV - Ambulancia klinickej výživy

Jablkový chrumkáčik Tlačiť E-mail

Rozpis na 4 porcie

  • 4 šálky pokrájaných jabĺk
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 4 polievkové lyžice margarínu
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 polievkové lyžice celozrnnej múky
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup
Jablká zmiešame s hnedým cukrom a vložíme do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy.
V inej mise zmiešame ovsené vločky, celozrnnú múku, škoricu a nasypeme na jablká.
Navrch ukladáme kúsky margarínu a pečieme v rúre, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať.

Potrebné nástroje/náradie

  • veľká a malá misa
  • ohňovzdorná misa na zapekanie

Čas prípravy: 20 minút

Poznámka lekára
Toto bol kedysi môj veľmi oľúbený dezert a som rád, že si ho teraz môžem pripomenúť. Viem, sú tam 4 polievkové lyžice margarínu, ale s olejom to vôbec nie je také dobré a navyše: celá dávka – to sú 4 porcie! Tak to nezjedzte sami na posedenie. Smile A použite nízkotučný margarín.

 

 
E-LINE space